Roliga beteenden hos hundar

Ibland är djur för roliga och vissa saker får människan att le ordentligt. Här kommer några skojiga beteenden som hundar har ibland och en förklaring till varför de har dem.

Söker ögonkontakt när den uträttar sina behov

Människan söker sig normalt till avskildhet när hon ska uträtta sina behov och det sista hon vill är att någon tittar när hon sitter på toa. En hund är dock en annan varelse och skäms vanligtvis inte när den står och trycker. Många hundar brukar även titta sin ägare i ögonen när den bajsar eller kissar. Konstigt? Nej inte alls. “Den söker bekräftelse” (821378-darfor-tittar-din-hund-pa-dig-nar-den-bajsar) från ägaren att den gör något bra, eftersom den uträttar behovet utomhus. Det kan faktiskt likna förhållandet mellan mor och barn. Hunden vill helt enkelt ha beröm.

Luktar kompisen i baken

Detta är det väl ingen som lyckats missa? För en hund är det faktiskt en artighetsfras, tro det eller ej. Den vill visa sin identitet för den andra vovven. Samma sak gäller när den trycker in nosen i människors skrev. Tyvärr är detta INTE en artighetsfras bland människor.

Juckar mot andra hundar, människor och gosedjur

För vanligt folk är det en mycket pinsam situation men ack så vanlig när man är hundägare eller känner någon som har hund. Så fort man kommer in i hundgården sätts det på både till höger och vänster och man undrar om man hamnat i hundarnas Sodom och Gomorra.

Faktum är att både hanhundar och tikar rider på varandra så det har inte enbart med dominans att göra. Det är helt enkelt glada hundar som tycker om att leka och blir upphetsade av hela situationen. Beteendet kan också användas för att få uppmärksamhet eller för att testa gränser och konstigt nog brukar kastrerade hundar “jucka.