Låta hunden sova i sängen – fördelar och nackdelar

Visst är det mysigt när din fyrbenta vän smyger sig upp och lägger sig vid fotändan? För många människor är hunden en familjemedlem som mer än gärna får dela säng tillsammans med sin husse eller matte, medan andra väljer att stänga ute hunden helt ur sovrummet. Det finns både för- och nackdelar med att dela sovrum tillsammans med sin hund. Fördelarna är naturligtvis fler än nackdelarna, men för att detta ska gälla gäller det att hunden sover på rätt plats i rummet. Bjuder man upp sin hund till sängen kan man räkna med att den egna nattsömnen blir ordentligt störd. En hund är sällan blyg av sig och breder mer än gärna ut sig på dig, din kudde, stjäl halva täcket eller hoppar upp och ned från sängkanten.

Fördelarna fler än nackdelarna

Hur ska man då gå tillväga om man verkligen vill ha hunden i samma rum som man själv sover i? Till att börja med är det viktigt att hundens förstår att den ska sova på golvet eller på en utvald plats. Det räcker bra med en mysig filt eller en hundsäng där hunden kan vila sig, samtidigt som den får känna att du som ägare är nära. En studie visar att man bör åtminstone låta hunden vara i sovrummet under natten, men att ha hunden i sängen är sällan en bra idé. Hunden kan, oavsett ras och storlek, skänka en trygghet och en känsla av säkerhet till sina ägare, vilket gör att kroppen vågar slappna av på ett helt annat sätt. Detta leder i sin tur till att du/ni får en djupare sömn, utan speciellt mycket störningar och kan vakna upp pigga och redo för en morgonpromenad.

Gör hundens säng till en del av inredningen

För många människor kan det faktiskt kännas mycket svårt att låta hunden sova på golvet. Kanske har hunden sedan en tidig ålder fått godkännande att befinna sig i sängen, vilket kan göra denna förändring förvirrande för hunden. För att göra processen så enkel som möjligt är det viktigt att vara principfast redan från start. Din hund kommer antagligen ha många knep redo och är troligtvis beredd på att göra det mesta för att få återta sin plats i din säng. Välj ut en snygg hundbädd, filt eller soffa som din hund kan få ha som sin egen och ställ denna på en lämplig plats i ditt sovrum. Vilken typ av sovplats har sällan någon större betydelse för hunden, men vill du dessutom ha en snygg inredningsdetalj så kan fyndab.com vara något för dig. Förbered dig på bättre sömn redan idag, på Fyndab.com kan du hitta snygga fåtöljer och soffor som passar din älskade vän.